10. kesäkuuta 2015

DIY: SIMPLE SCRUB

Pitkästä aikaa täällä blogin parissa! Tuli mieleen, että tämän simppelin jutun voisi jakaa täällä, joten tuumasta toimeen!

Lähiaikoina oon jotenkin alkanut tiedostamaan enemmän sitä, mitä naamaani tai muuten iholleni laitan, sekä lueskellut rasvapurkkien ja meikkien tuotesisältöjä. On ruvennut vaan miettimään, että miten kaikki ne kymmenet aineet mitä sinne tuotteisiin on lisätty, voi olla tarpeellisia omalle iholle ja samalla myös koko keholle. 

On siis tuntunut paljon kivemmalta pistää iholle jotain, minkä sisällön tietää kokonaan. Kookosöljy on ollut jo jonkin aikaa mulla käytössä ja siitä on kyllä moneksi! Tänään päätin purkittaa jo monta kertaa käyttämääni sokeri-kookosöljy-kuorinta"voidetta". Enimmäkseen oon kuorinut tällä seoksella huulia ja kasvojen T-aluetta mutta se sopii hyvin myös käsille tai jaloille.

Tähän tarvitsee vain kaksi raaka-ainetta: kookosöljyä ja sokeria.
IMG_6310 IMG_6312

Vähän molempia sekaisin ja valmis! Niin yksinkertainen, luonnollinen ja lisäksi myös täysin kelvollinen syötäväksi jos niin haluaisi. Sokerikiteet kuorii ihon hyvin ja kookosöljy jättää ihon kosteutetuksi huuhtelun jälkeenkin. Jos haluaa kuorinnasta vähän hellävaraisempaa niin voi sokeria laittaa vähemmän. Tällä saa kuitenkin ihon niin pehmeäksi ja kookosöljyn tuoksu on jotain niiiiiin ihanaa! :)

IMG_6342

Joskus sitä on hyötyäkin siitä että säästää tyhjiä purkkeja. Nyt nimittäin löytyi just oikeen kokonen Nivean lasinen kasvorasvapurkki tähän tarkoitukseen. Printtasin vielä kanteen tommosen labelin että näyttää vähän kivemmalta. :)

|| Long time no see! I'm back with a super simple DIY scrub! I've become more aware of what I'm putting into my face and I've been reading the long lists of ingredients that many products have. How necessary can all of those mystery-ingredients be for our skin and body? I've found myself avoiding unnatural products more and for example coconut oil has been very useful and versatile whilst doing that.

The two things you'll need for this are coconut oil and granulated sugar. You just mix those two together and all done. And if you've ever thought whether or not to keep those empty moisturizer jars: now they are needed! I was for once happy to discover that I had been a hoarder and found the perfect little jar for this scrub.

This scrub makes your skin feel super soft and even after washing it off it is moisturized which is good news for a dry-faced people like me.

1 kommentti: